Yukarıdaki resimden de anlaşılacağı üzere engelli rampalarının önüne konulan cisimler tekerlekli sandalye kullanan bireyler için sürekli sorun teşkil ediyor. Bizlere düşen görev belediyenin gerekli kurumlarını arayıp bu tür rampalara konan cisimlerin kaldırılmasını talep etmektir. E devlet üzerinden başvurduğunuz taktirde dönüş olacaktır.


Sürekli olarak karşılaştığımız manzaralardan biri de engelliler için hazırlanmış izli kaldırımların tahrip olması. Maalesef sadece vatandaşlarımız değil çoğu belediye de bu durumlara karşı bilinçsiz hareket ediyor ve bakımlar yapılmıyor. Engelliler için kaldırım taşı döşenmiş ancak bakıma ihtiyacı olan yerleri sürekli görüyoruz... Bize düşen görev, sorunlu yerin resmini çekmek, sorunun olduğu yerin adresini almak ve gerekli kurumlar ile derhal iletişime geçmektir. E devlet üzerinden çekilen resimleri yükleyebilir ve çözüm için hızlı adımlar atabilirsiniz.


Artık yeni yapılmış çoğu üstgeçitlerde engelliler için hazırlanmış asansörler olsa da küçük bölgelerde, ilçelerde yapılmış bu tarz eski altgeçitlerde engellilerin kullanabileceği bir yol olmadığını görüyoruz...




Burası Ankara'nın göbeği Kızılay. Solda görünen yer ise Çankaya Belediyesinin binası. SÖZE GEREK YOK. RESİM  ZATEN ÇOK ŞEY ANLATIYOR... Lütfen bu konuda daha bilinçli olalım ve gerekli tepkimizi gösterelim. Bizler hep birlikte bu ülkenin geleceği ve umuduyuz.






Engellilerin yolu engellerle dolu

Yurdumuzun dört bir yanında engelliler için hazırlanmış yollar gereksiz, saçma ve bilinçsiz şekilde kapatılıyor. Onların yaşadığı zorluklara bizler de engel olmayalım. Vatandaşlar olarak engelli bireylere yardım etmek bizlerin ödevi ve sorumluluğudur. Hayat birbirimize destek çıktıkça, engelleri aştıkça kolaylaşır...