Gaziantep'te geçirdiği kaza sonucu kolları kopan, 1 yıl yatağa bağımlı yaşadıktan sonra fizyoterapistin tavsiyesiyle tekvandoya başlayan paralimpik milli sporcu Mahmut Bozteke, elde ettiği Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği ve çeşitli kıta şampiyonluklarıyla 2021 yılına ertelenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'na kota alan 6 Türk sporcudan biri olmayı başardı.

Geçirdiği kaza sonucu bir yıl yatağa bağımlı yaşadıktan sonra fizyoterapistin tavsiyesiyle başladığı tekvandoda paralimpik milli sporcu olan Bozteke, Tokyo Paralimpik Oyunları'na kota alan 6 Türk sporcudan biri.



Geçirdiği kaza nedeniyle kötüye giden hayatının para-tekvando ile tekrar iyiye gitmeye başladığını belirten Bozteke, "Bir sene yatalak olup, daha sonra Türkiye Şampiyonu olmak, Avrupa şampiyonluğu, Dünya şampiyonasında dereceler elde etmek, uluslararası başarılar yakalamak bana öz güven kazandırdı. Artık kendimi çok daha iyi hissediyorum." dedi.

"Olimpiyatlarda benden ve takım arkadaşlarımdan başarı beklentisinin yüksek olduğunun farkındayım çünkü 191 ülke içinde olimpiyatlara tam kota alan tek takımız. 2021 Paralimpik Olimpiyatları'nda şampiyon olarak bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşı'mızı bütün dünyaya dinletmek istiyorum. Bu benim en büyük hayalim ve hedefim."


Kaynak: aa.com.tr